Gratis vliegles voor gasten:

Op sommige ochtenden kunnen geïnteresseerden gratis vliegles krijgen op ons veld aan de Zellerstraat 3 te Winssen.
Ook kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene zijn welkom.
Natuurlijk zijn we volkomen afhankelijk van het weer, dus neem vooraf even contact met ons op. (Email )

Gratis vliegles voor leden

Leden van RMVC-Cumulus kunnen gratis vliegles krijgen van ervaren instructeurs. Vanaf medio Maart is op zondagochtend van 10:00 tot +/- 13:00 uur het veld gereserveerd voor lesvliegen. Er zijn dan instructeurs aanwezig op het veld die (gratis) vliegles geven. Zij zorgen ervoor dat uw dierbare vliegtuig heel blijft gedurende de eerste, moeilijke lessen. Een afspraak maken is niet nodig, kom gewoon op dat tijdstip naar het veld. De instructeur controleert of je vliegtuig luchtwaardig is.
Zo niet, zal hij je advies geven hoe je toestel luchtwaardig te maken. Zolang je zelf nog geen start en landing kan maken, zal de instructeur jouw toestel eerst naar een veilige vlieghoogte brengen. Daarna mag je zelf de zender overnemen.

De instructeur heeft dan vooraf al met jou doorgenomen wat je moet doen en vooral wat je NIET moet doen. Zodra er weer geland moet worden ( en natuurlijk als er problemen zijn) zal de instructeur het toestel weer van je overnemen.   

Als je de eerste vliegbeginselen enigszins beheerst, word het tijd om de start en landing te oefenen. Geeft dat ook geen problemen meer dan ga je een aantal figuren leren vliegen (looping, rol, vlakke acht, stall turn en vooral… een gesimuleerde noodlanding. Als je ook dit beheerst wordt het tijd om je modelvliegbrevet examen te doen. Dit klinkt erger dan het is. Je vliegt de figuren die je geleerd hebt op de lessen en 2 bestuursleden beoordelen of je het vliegtuig voldoende beheerst om zelfstandig te vliegen.

Leden zonder brevet mogen enkel vliegen onder begeleiding van een andere gebrevetteerde vlieger!!! (dit kan dus ook buiten de lesuren zijn)